Kurban Bayramında Beslenme

Dyt. Güfer ERDEM2019-08-09 10:51:25

KURBAN BAYRAMINDA BESLENME

 

Bayramlar, tüm ailemizi bir araya getiren, sevgi ve mutluluğun göstergesi olarak simgelenen geniş sofraların kurulduğu özel günlerdir, mutluluk ve huzur getiren bir bayram olmasını diliyorum.

Kurban bayramının yılda bir defa olmasından dolayı et tüketimi ile bunun yanı sıra tatlı tüketimi de artmaktadır.  Ancak özellikle bu dönemde kronik hastalıklara sahip ve yüksek risk grubunda bulunan bireyler (çocuklar ve yaşlılar) dikkatli olmalıdır. Bayram boyunca kırmızı et tüketiminin miktarı ve sıklığı artmaktadır bu nedenle kalp-damar hastaları, diyabet hastaları, hipertansiyon hastaları ve böbrek hastaları risk altındadır. Alınması gereken önlemlerin herkes için geçerli olduğu unutulmayıp kurban bayramında da; sağlıklı beslenmenin temel prensiplerine, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne ve besin gruplarının dengeli dağılımına her zaman özen gösterilmelidir.

Bayram süresince;

 

                                                            

Aileniz ve sevdikleriniz ile beraber mutlu, huzurlu bir bayram geçirmeniz dileğiyle. Sağlıklı kalın.


Dyt. Güfer ERDEM

Diğer yazılara göz atın